Yaz sıcakları yurdu etkisine alacak-Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kastamonu, Sivas, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında, öğleden sonra Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaz sıcakları yurdu etkisine alacak-Haritalı

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin doğu kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, Marmara'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında, öğleden sonra Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber